! News

Z jazzem w kuchni

Obrazek tytułowy

Dwudziestosześcioletni bliźniacy, Adeev i Ezra Potash podbijają dwa światy. Przebojem ostatnich miesięcy są ich telewizyjne programy kulinarne, a warto wspomnieć że obaj całkiem nieźle radzą sobie również na polu muzycznym, koncertując z jazzowymi zespołami.

Adeev i Ezra Potash jako nastolatkowie pobierali nauki pod okiem samego Wyntona Marsalisa. Studiowali również w Manhattan School of Music. Muzyczne talenty pozowliły im na odniesienie sukcesu w jednej z zagranicznych mutacji programu America’s Got Talent.

Dzisiaj bardziej koncentrują się na działalności okołokulinarnej. O muzyce jednak nie zapominają. W ich programach goszczą znakomitości jazzu (wspomniany wcześniej Wynton Marsalis czy Robert Glasper). Często wplatają w program muzyczne wątki opowiadając o ulubionych potrawach i gastronomicznych opodobaniach jazzowych gwiazd.

polecane

newsletter

Strona JazzPRESS wykorzystuje pliki cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie plików cookies, możesz w każdej chwili zablokować je, korzystając z ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Polityka cookies i klauzula informacyjna RODO